Anak Umur 3 Tahun pun Boleh Mencanting Batik Sendiri!

Jom tengok tutorial mencanting batik ni!

“Mencanting Batik bagus untuk meningkatkan KREATIVITI  anak”

KREATIVITI anak perlu diransang bukan muncul sendiri!


Saya percaya semua bapa menginginkan anak yang kreatif dan pintar. Namun ramai dikalangan ibu bapa perlu sedar bahawa kreativiti itu tidak datang bergolek dengan sendirinya dalam diri anak-anak secara tiba-tiba.


Kreativiti anak boleh diransang dan  diasah dengan pelbagai cara. Sekiranya kreativiti anak yang sudah kelihatan potensinya haruslah dipupuk supaya menjadi kebiasaan dan tertanam kukuh dalam diri anak- anak.


Ibu bapalah peranan penting untuk memupuk KREATIVITI anak...



Jangan mengharapkan kepada guru semata-mata untuk memupuk kreativiti anak tetapi ibubapalah yang berperanan untuk memupuk kreativiti. Rumah adalah tempat yang paling ideal bagi memupuk perkembangan kreativiti anak-anak dengan ibu bapa.Ibu bapa adalah rujukan utama kreativiti anak-anak.


Oleh itu, ibu bapa harus meningkatkan kreativiti mereka sendiri dalam mencari jalan mencungkil kreativiti anak.


Aktiviti yang boleh dilakukan untuk merangsang dan memupuk kreativiti anak


  • check
    Merangsang Kreativiti Anak dengan Bercerita. Bercerita adalah aktiviti yang menarik untuk anak. Selain memberi banyak hikmah dan pengetahuan tanpa rasa diri mereka diajar, anak-anak boleh berlatih berimaginasi serta belajar banyak perbendaharaan kata.
  • check
    Mengembangkan Kreativiti Anak dengan Melukis dan Mewarna. Berikan anak kebebasan meluahkan perasaan dan idea mereka. Melukis dan mewarnakan sesuatu yang tidak lazim, seperti mewarnakan laut dengan warna merah ataupun melukis rumah di atas awan adalah tidak salah. Pada dasarnya, anak sedang berimaginasi. Tugas kita adalah menyokongnya..
  • check
    Aktiviti mencampur cat atau warna. Sediakan cat air daripada warna-warna utama iaitu merah, kuning, dan biru. Kemudian minta anak mencampurkannya dan tanyakan kepadanya warna yang dihasilkan. Selain mengandungi unsur seni, aktiviti ini juga merangsang kecerdasan visual..

Ibu bapa perlu tahu cara mudah untuk merangsang KREATIVITI anak.

Sebagai ibubapa kita hendaklah bertindak sebelum terlambat. Dari usia setahun dah boleh meransang untuk anak menjadi kreatif dan inovatif. Tak payah penat fikir apa nak buat lagi. Kami ada jalan penyelesaiannya.

Batik Painting TERBUKTI untuk anak menjadi KREATIF.

Set batik Painting ni disediakan sekali cara untuk mewarna batik dengan mudah.Juga terdapat chart campuran warna.Jadi anak-anak boleh berfikir jika nak warna oren perlu campur warna kuning dan merah. Barulah dapat hasil warna oren dan warna-warna lain lagi. Wahhh... MENARIKKAN?

Demo Batik Painting di Sekolah Kebangsaan Sungai Udang 

sempena minggu 'Art Day'...

Mudahnya mencungkil kreativiti anak dengan Set Batik Painting  

angle-down

Terdapat 24 design yang CANTIK siap dilukis dengan lilin, tak perlu pikir nak lukis bentuk apa lagi... Wahhh hanya pilih design je... 

Dalam set Batik Painting ni terdapat beberapa alat yang disediakan untuk mewarna batik. Antaranya :

  • 1
    1 design lukisan batik berlilin: Berukuran 24 cm x 24 cm saiznya. Sesuai sangat untuk dijadikan hiasan di dinding sebab designnya cantik sangat. 
  • 2
    1 batang berus lukisan: Tak perlu  berus lain lagi, Dapat sekali berus lukisan dalam set ini.
  • 3
    6 warna asas : 6 x 2.5ml setiap warna. Warna-warna ini boleh dicampur untuk menghasilkan warna-warna lain juga.

Jom lihat apa kata mereka yang dah gunakan set batik painting ni...

"Tak comot bila color......"

"Assalamualaikum. Best sangat set batik nie..budak-budak pun seronok buat. Yang bestnya  Tak comot  bila color. Nextime nak order lagi...."

Nurisma Isnin

Tadika Al-Baghdadi, Ampang, Selangor

"Anak-anak suka mewarna batik ni..hasilnya cantik..."

"Alhamdulillah anak-anak suka mewarna batik ni..hasilnya cantik.. Semua anak-anak gembira sangat dan program berjalan dengan lancar.. Terima kasih Nurul.. Nanti kalau ada program yang memerlukan set batik saya maklum pada Nurul lagi ye.."

Puan Nora

Taska Khalifah Cilik

Dah tak sabar nak dapatkan Set Batik Painting ni ke?

Dapatkan segera set batik painting ini SEKARANG! Harganya hanya RM 15.90 sahaja satu set. 


TAPI........


Kalau nak lebih penjimatan baca sampai habis dulu.

100% Selamat untuk kanak-kanak.
Bahan organik dan tidak bahaya!

Kami memberi jaminan 100% selamat digunakan oleh kanak-kanak berumur 3 tahun ke atas kerana bahan yang digunakan adalah organik dan tidak mempunyai unsur-unsur yang bahaya dan terlarang. Ia disahkan oleh 'Standard Practice for Labeling Art Materials for Chronic Health Hazards" ASTM D 4236.

Hasil anak-anak di Tadika Khaleefah Cilik

.

Nak lebih penjimatan dengan
 BELI  5  PERCUMA 1?

Wooowww....Best sangat ni.Beli banyak jimat lagi banyak !


Kami menawarkan promosI beli 5 PERCUMA 1 khas untuk anda yang pertama kali ingin mendapatkannya.


Kami jamin jika beli 1 je pasti nak lagi sebab seronok sangat mewarna dengan set batik painting.


Jadi kami cadangkan beli 5 set  terus boleh dapat PERCUMA 1 set!


Copyright 2018, Kidcited Learning Store - Disclaimer